Karakter design egy külsős pályázati logótervbenVarga Zsófi külsős pályázatra készült logóterve
Feladat leírása: 

Bár általánosan igaz, hogy a karaktereket alkalmazó logók kiemelkednek a tömegből, és nagyon gyorsan képesek egy márka azonosító szimbólumává válni, mégis igazi kihívás olyan ikonikus karaktert vagy kabalafigurát létrehozni, mely a vállalkozás üzleti megjelenését hitelesen életre tudja kelteni egy figurában.Varga Zsófi külső pályázati logótervében sikerült leleményesen megoldania a feladatot és olyan figurát tervezett, mely azonnal megragadja a figyelmet. Érzésekkel és tulajdonságokkal tölti fel a márkát, vonzó egyéniséget, sőt személyiséget kölcsönöz neki.

Nem sok szolgáltatás vagy termék típus tudja alkalmazni a rajzfilm karaktereket arculati, logóelemként. Általában véve igaz, hogy a fiatalabb közönség figyelme jobban megragadható a rajzolt figurákkal, azonban korántsem igaz, hogy kizárólag ők kedvelik a karakteres logókat, gondoljunk csak a Starbucks szirénjére, vagy a MailChimp majom figurájára.

Egy jó karakterlogóra összetéveszthetetlen arculat építhető. A karakterek szerethető céges kabalafigurává válnak és sokoldalúan animálható vizuális márkaelemként funkcionálnak.

Készült: 
2018

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese.

A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Go to top