Modern belvárosi étterem logótervemodern tipográfiai logó tervezése - Webdesign Workshop modul hallgatói munkák

Amikor Párizsban jártam, megdöbbentem a tipográfiai logók túlsúlyát látva. Az elegáns üzletek ajtaja fölött általában fekete-fehér logó hirdette a márka kifinomultságát. Pusztán azért, mert egyszerű eszközöket használ, még nem biztos, hogy valóban könnyű is egy tipográfiai logót megtervezni. Nem biztos, hogy a Google ingyenes webes fontjai között találsz megjegyezhető, megkülönböztethető fontokat, amelyekkel a logó felirata szép és kiegyensúlyozott lesz. Sok esetben módosítani kell az egyes fontok formáját, vagy egymás közötti távolságát is.


A logótervezés során mindig több változat születik. A verziók száma fontos árképző tényező. Előre meg kell állapodni az ügyféllel, hogy a tervezési szakaszban hány különböző változat közül fog választani. Nem magától értetődő feladat a záporozó ötletek közül kiválasztani azt a négyet, ötöt, ami egymástól lényegesen különbözik, de mind igényes, érdekes koncepciót tükröz. A változatok vonatkozhatnak a színekre, a fonttípusokra és az elrendezésre is. Tipográfiai logó esetében a név és a szlogen viszonya, és a fonttípus kiválasztása az elsődleges döntési pont.
Készült: 
2018

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese.

A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Go to top