Ingyenes képszerkesztő programok

Kocsis Kata képe


A képszerkesztés mögött rendkívül bonyolult algoritmusok állnak. Nem véletlen, hogy az igazán profi megoldások fizetősek és drágák. A fejlesztésük során több száz grafikus, matematikus, programozó és projektmenedzser éjszakázott, mire ezek a termékek iparági standarddá válhattak. Ennek ellenére irgalmatlanul sok ingyenes képszerkesztő program létezik, a legtöbb korlátozott funkcionalitású, kis tudású változat. Összegyűjtöttük azokat a grafikai programokat és digitális képfeldolgozásra alkalmas eszközöket, amelyekkel mégis érdemes foglalkozni, hiszen aki nem hivatásszerű grafikus, annak általában célirányos igényei vannak, és nincs szüksége a teljes Adobe fegyvertárra. Arról nem is beszélve, hogy egy induló kisvállalkozásnak még mindig nagyon drága a profi megoldás.Inkscape

Nekem kicsit kaotikusabb, mint a GIMP, de az alapvető fogalmak elsajátítására ez is alkalmas. Rétegeket kezel, alakzatokat, síkidomokat lehet vele rajzolni. Képeket, szövegeket lehet vegyíteni, átlátszóságot állítani, azaz mindent, ami egy jó montázshoz kell.

INKSCAPE LETÖLTÉS

GIMP
Barátságos kezelői felülettel rendelkezik, és sok ismert Adobe funkciót támogat. Ecsetek, tollak, festékszóró, rétegek (Layers) és csatornák (Channels) használata, képátalakítási funkcók (Transform), pl. forgatás, tükrözés, stb. Sok képformátumot támogat: GIF, JPEG, PNG, XPM, TIFF, TGA, MPEG, PS, PDF, PCX, BMP stb.

GIMP LETÖLTÉSPixlr

Regisztrációhoz kötött, de nagyon ígéretes a felhasználói felülete, megéri kipróbálni. Van online változata is, azaz, amikor nem kell semmit installálnod, csak a böngészőn keresztül tudod a grafikai szolgáltatásokat elérni De ha neked szimpatikusabb a letöltés, olyan verziója is van.

PIXLR LETÖLTÉS VAGY BEJELENTKEZÉS

Janvas
Ez egy online képszerkesztő szolgáltatás, ami azt jelenti, hogy nem kell telepíteni. A Photoshop-ban alapnak számító réteges megközelítést a Janvas is magáévá tette. Nagyon gyorsan, regisztráció nélkül kipróbálható, és viszonylag jók az oktató anyagai. élőa fórum és vannak tutorial-ok is. Vektorgrafikai szoftver alapvetően, nem a fotó manipuláció az erőssége.

JANVAS ONLINE FELÜLETPhotoDemon

Ne maradjon mostoha gyerek a fotó manipulálás, a retus sem. Ez az eszköz elsősorban a fényképek manipulálására szolgál, nincsenek vektoros szolgáltatásai.

PHOTODEMONLETÖLTÉS

IconCool
Nem teljesen egyértelmű a számomra, hogy pontosan milyen szolgáltatások járnak ingyen, és miért kell fizetni, de egy próbát megér, ha célirányosan csak ikonokat szeretnél gyártani.

ICONCOOL LETÖLTÉS

Polyvore

Ha gyors sikerélményre vágysz, használd a Polyvore-t. Látszólag ez egy divattal foglalkozó oldal, de soha ne ítélj elsőre! Tökéletes eszközt nyújt hangulattáblák, motivációs poszterek, plakátok kényelmes elkészítésére is. Az egyik legkézenfekvőbb, magától értetődő felületet alkották meg a készítői, amellyel bárki könnyen és gyorsan boldogulhat. A teljes Fashion Artery is így készült. A Polyvore speciálisan a montázs-készítéshez szükséges képszerkesztési műveletekre koncentrál, semmilyen pluszt nem tartalmaz, és teljesen alkalmatlan fotók manipulálására, retusálásra. Ezek a képzőművészeti alkotások szintjét megütő montázsok mégis mind a Polyvore-on készültek.

Nehogy félreértsük egymást: ezzel az eszközzel nem tudsz grafikai szolgáltatásokat nyújtani ügyfeleknek. Az online tanfolyam bizonyos feladatait azonban akár ezzel is elkészítheted, amíg nem választasz egy komolyabb grafikai szoftvert.


POLYVORE REGISZTRÁCIÓ

Új hozzászólás

CAPTCHA
Bizonyítsd be, hogy nem vagy robot!
    ____  __ __ ____   ___     
____ | _ \ \ \/ / |___ \ ( _ ) __ __
|_ / | |_) | \ / __) | / _ \ \ \/ /
/ / | __/ / \ / __/ | (_) | > <
/___| |_| /_/\_\ |_____| \___/ /_/\_\
Enter the code depicted in ASCII art style.

Ismerkedj meg a webdesign alapjaival a tanfolyamunkon

Kreatív Webdesign Tanfolyam - Webdesign Workshop

Ha szeretnéd jobban megérteni, mi van egy honlap mögött, ha szeretnél képben lenni a legfrissebb webdesign és online marketing trendeket illetően, akkor nálunk a helyed. Nemcsak a webdesign alapjaival ismerkedhetsz meg, hanem a honlaptervezés más területeibe is bepillantást nyerhetsz. Rendszerszemlélet és a különböző honlap tervezési szempontok összehangolása sok gyakorlati feladattal.

Ha komolyabban érdekel a Photoshop, a tanfolyamon elmélyítheted az ismereteidet

Kreatív Webdesign Tanfolyam - Photoshop Alapozó - kezdő Photoshop Tanfolyam

A képszerkesztő programok iránt nem csak a webdesignerek érdeklődnek. A Photoshop tudás hamarosan ugyanolyan általános munkahelyi elvárás lesz, mint annak idején a Word volt. Drótvázak, weboldal tervek, gombok, hátterek, de akár szórólapok is készülhetnek Photoshopban. Ez a modul azokról a technikákról szól, amelyek a honlapkészítés, és az arculattervezés során nélkülözhetetlenek. Ebbe persze beletartozik a honlaphoz szükséges képanyag előállítása és módosítása is. Képkivágások, szín- és fény korrekció, alakzatok és rétegek - minden, ami a gyors eredményhez kell.

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese. A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Go to top