Miért más, mint a többi?

A tananyag miatt

Célirányos, azonnal hasznosítható tananyag

Az eredmények felmutatásához szükséges minimum tudást szedtem össze. Mit is jelent ez? Nem programozási alapismeretekkel kezdesz, nem tanulsz fél évig művészettörténetet (létező webdesigner tanfolyam!!!), hanem olyan alapfogalmakkal, technikákkal, eszközökkel indítunk, ami a leggyorsabb sikerélményt garantálja. Az örömteli tanulás ugyanis bizonyítottan hatékonyabb, a gyors sikerélmények átlendítenek a kezdeti nehézségeken.

Fokozatosan mélyülő ismeretek

A célirányos tananyag nem jelenti azt, hogy a felszínen maradunk. Minden tanfolyamon, minden lecke esetén kijelölöm a továbblépéshez, a fejlődéshez szükséges útvonalakat. Eljutunk a kódolásig, foglalkozunk a vizuális művészetekkel is, csak a sorrend nem nevezhető éppen szokványosnak.

Összefüggések

Sokan vitatják az online tanfolyamok létjogosultságát egy olyan világban, ahol az információ felfoghatatlan mennyiségben, rendkívül olcsón mindenki számára elérhetővé vált. Jó alapokkal valóban nagyon sokat lehet tanulni az interneten elérhető anyagokból, azonban orvos sem lesz valakiből pusztán azért, mert rendelkezésére áll egy online anatómiai atlasz... Egy jó vezető lerövidíti az utat, levágja a felesleges köröket, a lényegre koncentrál, tapasztalati tudást, módszereket, trükköket gyakorlatot ad át, összefüggésekre világít rá. Mert nem is olyan könnyű megtalálni a lényeget.

A gyakorlatok miatt

Gyakorlatok, feladatok, tapasztalat

A honlapkészítés nem elméleti tudomány. A kreatív webdesign tanfolyamok igazi ereje azokban a fokozatosan nehezedő feladatokban rejlik, amelyeket a hagyományos tanfolyami formában zajló oktatásaim során alakítottam ki. A gyakorlatok segítenek ráérezni, hogyan kell a sokféle elméleti tudást integrálni, hogyan lehet sokféle szempontrendszer között egyensúlyozva jól működő és szép honlapokat készíteni. Visszajelzések nélkül nincs fejlődés, a megoldott feladatokról mindig mondok véleményt, mert tapasztalataim szerint ez a leghatékonyabb és leggyorsabb módja az előrejutásnak.

Maradandó érték a tanfolyamok végére

A gyakorlatok során olyan kézzelfogható, a valós életben azonnal használható források birtokosa leszel, amit induló csomagként használhatsz webdesignerként. Minden tanfolyam részletes leírásában megtalálod, mik ezek a végtermékek.

Képessé válsz az önálló tanulásra

Ez az iskola nem mondja azt, hogy mi vagyunk a tudás egyetlen forrása, hogy a többi tanfolyam béna, vagy hogy az ingyenes tananyagok kukába valók. Tanulni szeretnénk megtanítani, hogy felhasználhasd az interneten található ingyenes anyagok, wikipédia szerű lexikonok, tutorial-ok és tanulmányok végtelen tárházát. Hogy megtanuld megkülönböztetni az értékest az értéktelentől, a valódi hírforrásokat az önjelölt tartalommarketingerektől.

A gyakorlati munkalehetőség miatt

A legtehetségesebb, legelszántabb hallgatók részt vehetnek az aktuális projektekben. Kipróbálhatod magad a tervezésben, arculati elemek készítésében, megtapasztalod, milyen az ügyfelek instrukciója alapján dolgozni.

A közösség miatt

Közösségi tanulás

A tanfolyamaink egyik hatalmas erősségének tartom a humanisztikus kooperatív tanulási módszerek beépítését az online tanfolyami keretek közé. Ebben a szakmában szinte mindig csapatban kell dolgozni. Meg kell érteni a többiek álláspontját, az ügyfelek szempontjait, ugyanakkor a saját érdekeinket is védeni kell. Az egyensúly megtartása verseny és együttműködés között egyáltalán nem könnyű, és a magyarok nem is olyan jók ebben. A tanfolyam lehetőséget ad a csapat-munkára, különböző szerepekben próbálhatod ki magad, véleményt kell formálnod a többiek munkájáról, miközben fogadnod kell a téged ért kritikákat is. Rengeteget fogsz tanulni a többiektől, és óriási önbizalmat ad, amikor te fogsz tudni segíteni másoknak.

E-oktatóterem

Az e-learning tananyagokat a tanfolyami weboldal zárt részén érheted el, a feladatokat, a visszajelzéseket is itt küldheted be. Nem csak a saját fejlődésedet követheted nyomon, a többiek hibáiból is nagyon sokat lehet tanulni. A zárt Facebook csoportot a pörgősebb párbeszédekre tartogatjuk, az elmélyült munka az e-oktatóteremben folyik. Bárhonnan, bármikor elérheted a tanfolyam ideje alatt, nem kell a leckéket mentegetni. A tagolt, felcímkézett leckék lehetővé teszik, hogy struktúrált formában lásd át az ismereteket.

Az oktatók miatt

Kocsis Kata, 18 éves honlapkészítési tapasztalat

A pályám elejétől webalkalmazásokat, honlapokat, portálokat fejlesztek, és nagyon fontosnak tartom, hogy a tanfolyamok mellett is aktívan dolgozom. A legtöbb esetben a webdesign oktatók a múltbeli sikerekre támaszkodnak. Van, aki 8 éves tapasztalatra hivatkozik, amiből négyet már csak a tanfolyamok szervezésével töltött, és akad olyan is, aki három év honlapkészítés után már elég tapasztaltnak érzi magát, hogy másoknak utat mutasson. Az aktív piaci jelenlét miatt tudunk gyakornoki munkát biztosítani a tehetséges hallgatóknak. Legutóbbi munkáinkat itt nézheted meg.

Részletes pályarajz projektvezetői véleményekkel megtűzdelve és néhány szó az oktatói tapasztalatokról a tanfolyami bemutatkozó oldalamon.

Izgalmas vendég oktatók

A vendég oktatók felkérésénél arra törekedtem, hogy valamilyen szempontból egyedi, sehol máshol vissza nem köszönő leckéket, izgalmas tudást adhassunk át a leendő webdesignereknek. Elengedtem a fantáziám, így kerülhetett a csapatba grafikus, forgatókönyvíró és rendező, Londonban élő festőművész, és az Évszakok újságírója egyaránt. Kíváncsi vagy, milyen mondanivalójuk lehet a honlapkészítésről? A tanfolyamokon ez is kiderül...

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese. A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Go to top