Milyen szoftvereket használunk?

Technikai szoftverek

legalább háromféle böngésző: Google Chrome, Firefox, Explorer
ftp file másolás távoli gépre: Filezilla Client
valamilyen file kezelő szoftver
ingyenes tömörítő program: 7zip

Képszerkesztés

Ingyenes képszerkesztők: GIMP, Inkscape, illetve Adobe Photoshop

Webdesign

Az Adobe Creative Suite programok (Photoshop, illustrator, Dreamweaver) olyan standardot jelentenek a grafikus tervezés, illetve a webfejlesztés területén, ami megkerülhetetlenné teszi őket. Bár felvillantjuk az ingyenes helyettesítő szoftvereket (ha vannak), de ezek funkcionalitásban, komplexitásban soha nem vetekedhetnek az Adobe programjaival. Minden egyes Adobe termék egy hónapos próbaverziója letölthető az adobe.com-ról, de a tapasztalatok szerint az egy hónap nagyon rövid idő a tanuláshoz.

Hosszú távon járhatóbb út, ha a havonta előfizethető, felhő alapú megoldást választod. Erről bővebben itt olvashatsz. Soha ne használj kalóz-szoftvereket, mert nagyon komoly következményekkel jár! Webdesignerként ezt a költséget be kell kalkulálnod a havi működési költségek közé (nem kifizethetetlen összegekről van szó). Kis és középvállalkozások számára óriási előny, hogy csak a honlappal kapcsolatos munkálatok idejére kell előfizetni. Tájékozódásul vess egy pillantást az Adobe Creative Cloud árakra !

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese.

A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Go to top